Duurzaam bouwen

Duurzaamheid


Bij het ontwerp van een gebouw wordt rekening gehouden met een aantal uitgangspunten als omgeving, oriëntatie, functies, kosten en het PvE (programma van eisen). Er is specifieke kennis aanwezig op het gebied van duurzaam materiaalgebruik, energiezuinige toepassingen en het massief-passief bouwen.


Door te starten met een zo uitgekiend mogelijk ontwerp, heeft men minder energie nodig en kan het onderhoud tot een minimum worden beperkt.


Oneindige energie bronnen (zoals PV-cellen) dienen zoveel mogelijk te worden toegepast. Voor de rest energie kan gebruik worden gemaakt van eindige energie bronnen die zo efficiënt mogelijk moeten worden toegepast.


Duurzaam staat voor beperking van milieu belasting, een duurzaam materiaal belast het milieu weinig of helemaal niet. Het begint met het winnen van grondstoffen, gevolgd door transport en productie.

Groene daken

Groene gevels

Zonbeheersing


Een optimale zonwering betekent een optimaal evenwicht tussen voldoende daglicht, maximale privacy, het handhaven van het zicht naar buiten en een efficiënte afscherming van de zonnestralen voor een aangename binnentemperatuur tijdens de warme zomermaanden.Isolatiematerialen


Isovlas, Naturoll, Kooltherm


© 2020 studio brick